ADOPTIE DNA BRAZILIË

Wat is Adoptie DNA Brazilië?
ADB is een gratis service die zoekt naar biologische familie van geadopteerde uit Brazilië via DNA en Stamboomonderzoek.

Voor wie?
Je bent geadopteerd uit Brazilië, en je woont in Nederland.
Je wilt zoeken naar je biologische familie, maar je hebt geen aanknopingspunten om te zoeken.
Dan is zoeken via je DNA altijd nog mogelijk.

Hoe werkt het?

Adoptie DNA Brazilië neemt al het werk uit handen.

Stap 1: We schrijven je in bij de belangrijkste DNA databases. (je ontvangt het test pakket thuis, je hoeft hier verder niets voor te regelen) Je neemt de DNA test af en stuurt het pakketje op.

Stap 2: Je vertelt je hele adoptie verhaal aan ADB. (Dat is nodig om later de DNA matches te beoordelen, en helpt bij het stamboomonderzoek)

Stap 3: Je wacht op goede DNA matches.

Stap 4: We beoordelen of het een kansrijke dna match is.

Stap 5: We nemen contact op met de match, en tegelijkertijd zal het stamboomonderzoek worden gestart.

Wat gebeurt er bij ADB terwijl jij wacht?

-Adoptie DNA Brazilië controleert continu of je en goede match hebt in de databases. Dat zijn Myheritage en Familytree DNA.
-Door ervaring kunnen we beoordelen wat de waarde is van een match, en of het dus nut heeft om contact te proberen op nemen met zo’n match. Dat is een uniek voordeel van zoeken via ADB.
-We spreken en schrijven Portugees. Dat is nodig , want het niveau van Engels is in Brazilië nog altijd erg laag.
-Bij het beoordelen van een goede match gebruiken we ook stamboomonderzoek, daarin is ADB uniek.

Misschien heb jij in je adoptieverhaal al bruikbare namen doorgegeven aan ADB. Of een dna match heeft een deel van zijn stamboom online staan, dat zijn 2 opties om te starten met een stamboom onderzoek.

Wat kost het?
Het kost eenmalig inschrijfgeld, om je in te schrijven in de DNA databases. Dit is meestal rond de 77 euro. Dat is inclusief verzendkosten. (de koers van de Amerikaanse dollar is van invloed)

Wat verdient ADB hier aan?
Helemaal niks. Het kost ons alleen tijd en geld.
Waarom doet ADB dit dan vrijwillig? Omdat ik, Paul, zelf ook mijn biologische familie in Brazilië heb terug gevonden, en ik dat iedereen gun.

Ik heb me al ingeschreven in de 2 belangrijkste DNA databases, Myheritage en Familytree dna, welk voordeel heeft ADB dan nog?
Als je al ingeschreven staat dan wacht je de goede matches af. Het voordeel van ADB is:

-Door veel ervaring kunnen we sneller en beter inschatten welke matches de goede matches zijn, welke nut hebben om contact mee op te nemen.
-als er een goede match gevonden is, dan kunnen we direct op een efficiënte manier in het Portugees contact leggen.
-ADB gebruikt stamboomonderzoek om bij biologische familie te komen.
-We zoeken dagelijks naar matches voor je.

Wie zijn ADB?
Paul en Lilian Sterken.

Ik (Paul) ben zelf geadopteerd vanuit Brazilië naar Nederland. In ben geboren in de staat Alagoas. In 2012 heb ik mijn biologische familie gevonden en we onderhouden goed contact en bezoek ze om de paar jaar.
Lilian Sterken is mijn vrouw en is ook geboren in Brazilië, ze spreekt en schrijft de taal dus goed. Lilian helpt door vertaalwerk en door contact te leggen met personen in Brazilië.

Contact
Heb je vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op. Whatsapp: 06-39429665 (een berichtje sturen werkt beter dan bellen i.v.m. mijn dagelijks werk)

E-mail: pgtsterken@outlook.com


We werken ook samen met PDBeH